Nieuws april, mei, juni, juli 2014

Het maandelijkse nieuwsoverzicht blijkt toch niet zo maandelijks after all. Lekker professioneel. Nu ja. Hier een beknopt overzicht van wat er zoal gaande was de afgelopen maanden.

OOR
Een tijdschrift over muziek, zo u weet. Ik schrijf vooral albumrecensies voor ze en af en toe een interview. Soms verschijnen ze online, die albumrecensies, bijvoorbeeld deze en die, maar meestal niet. Online komen is weggelegd voor de grote namen en die recenseer ik niet want ik weet niets van grote namen (en dat bevalt me uitstekend).
Voorts was ik op Pinkpop, waar ik samen met de onvolprezen Willem Bemboom verslag van deed (hij de grote namen, ik de rest).

HP/DE TIJD
Elke week een column voor de site, soms eentje voor het blad, soms ook niet want ik heb over veel dingen niet echt een mening, terwijl dat toch best handig is als columnist. Of nee, ik heb wel een mening, maar ik vind andere meningen ook prima. Ik geloof niet zo heel sterk in één waarheid. En op nuance zit niemand te wachten tegenwoordig. Deze over Thé Lau vond ik zelf wel okay, deze over inbrekers ook en deze over Spotify evenzeer.

BOEKMAN
De Boekman Stichting, een studiecentrum voor kunst, cultuur en beleid, vroeg of ik voor hun driemaandelijkse tijdschrift een artikel wilde schrijven over talentontwikkeling op televisie, wat ik wilde. Ze vonden namelijk dat ik ‘sexy’ schrijf (die op ironie duidende aanhalingstekens gebruikten ze zelf gelukkig ook) en dat konden ze wel gebruiken. Het artikel gaat over De Beste Singer-Songwriter, Idols, The Voice, So You Think You Can Dance, et cetera. Het blad is volgens mij nog niet uit, maar zo wel, dan kun je hem bestellen. Misschien zet ik het artikel ook wel eens online, mocht daar behoefte aan zijn.

BUMA STEMRA MAGAZINE
Ook voor Buma Stemra schreef ik over talentenjachten. Zo gaat dat. Je schrijft ergens over, mensen lezen dat, ze vragen je of je er voor hen ook over wil schrijven en voor je het weet ben je expert. Dat ben ik nu dus. Wil je een artikel over talentenjachten, vraag mij. Ik ben expert op dat gebied. Verder sprak ik voor BS Mag met Pieter Perquin alias Perquisite over het downloadverbod en schreef ik een stuk over digitale marketing. Van alle markten thuis, die jongen (ik).

CJP MAGAZINE
Wederom een stuk over talentontwikkeling, namelijk over de Grote Prijs van Nederland. Ik sprak de winnaars van vorig jaar, Mongoose en Sofia Dragt, en schreef op wat ze zeiden. Zo werkt dat bij een interview. Binnenkort te lezen op papier en ik denk ook digitaal, maar pint u mij er niet op vast.

ARTEZ
Talentontwikkeling deel 4 (slot). Ik mocht samen met wat andere mensen uit de muziekwereld feedback geven op eerste- en tweedejaarsstudenten van de Artez Hogeschool in Enschede, waar je opgeleid wordt tot muzikant. Na de feedback waren de studenten beter dan ervoor, als het goed is.

BANDBIO’S
Raymond van het Groenewoud vroeg me of ik naar zijn concert wilde komen om er het een en ander over te schrijven. Dat deed ik, want ik ben de beroerdste niet, behalve op zondagochtend en zelfs dan niet altijd. Linkje volgt zodra het ergens te lezen is.
Voor de Utrechste band Counter Jib schreef ik een persbio. Leuke gasten, prima moppie rockmuziek. Boek die band op je festival.

MASTERCLASS FREELANCE JOURNALISTEN
Ik werd samen met veertien andere journalisten geselecteerd voor een masterclass. Drie weekenden lang kreeg/krijg je allemaal info voor in je hoofd omdat er mensen zijn die in je geloven. Dat is toch fijn. Het was nog leuk ook en het was in Baarn. Zo kom je nog eens ergens.

PERDU
Ik maakte mijn prozavoordrachtdebuut bij Perdu, waar ik een jaar lang een workshop volgde van de wereldberoemde schrijver in wording Jeroen van Rooij. Op 12 juni las ik een deel van een verhaal, dat binnenkort op deze site (klaasknooihuizen.nl) te lezen is. Ik werd niet ontdekt, maar het was ook weer niet heel slecht of zo. Ooit verschijnt dat debuut wel. Even geduld a.u.b.

5 MINUTEN
Een nieuwe rubriek op mijn site, de enige rubriek eigenlijk, en na 18 afleveringen ook niet echt meer nieuw. Elke week een stukje, geschreven in vijf minuten. De editor’s pick van deze maand gaat als volgt, het complete overzicht staat ook wel ergens.