NIEUWS MAART 2014

Maart is afgelopen. Van diens roerende staart heb ik weinig gemerkt. Dat zal dus wel weer een verzinsel zijn, van de maffia of de christenen of de politiek of het KNMI. Hoe dan ook, hier volgt het maandelijkse nieuwsoverzicht over diezelfde maand. Maart dus.

FESTIVALINFO/PODIUMINFO
Stel, je zit thuis, je hebt zin in vertier maar je weet niet wat er gaande is. Wat je dan het beste kan doen: kijken op festivalinfo.nl en/of op podiuminfo.nl. Dat zijn twee agendasites met de data van alle festivals en concerten in Nederland en België. Voor die sites ga ik twee dagen per week werken. Veel dingen achter de schermen (zaken coördineren, stagiaires begeleiden, tafeltennissen) en ook nieuwsberichtjes tikken. Verwacht daar niet te veel van, ze zullen vooral een informatief karakter hebben (vandaar die URL’s), maar een enkele keer zal ik mij een grapje permitteren. Dat wordt lachen.

OOR
Voor de nieuwe OOR, vanaf binnenkort in de winkel, interviewde ik Jonwayne. Dat is de gaafste nieuwe rapper uit de USA. Net als veel andere gave rappers uit de USA is hij vrij dik en draagt hij een baard. Als je het wil lezen, dan moet je het blad maar kopen. Zo duur is dat niet en er staan ook nog andere verhalen in. Zie onderaan dit bericht een clip van de beste man. Ik schreef ook weer een lading recensies. Sommigen daarvan verschijnen online. Deze van Marike Jager bijvoorbeeld.

BUMA/STEMRA MAGAZINE
Vorige maand had ik een linkje beloofd naar een artikel over muziekprogramma’s op televisie. Het nieuwe blad staat helaas nog niet online, dus het linkje blijft uit. Ik beloof dat ik de link in het nieuwsoverzicht van volgende maand plaats. Je zou inmiddels gerust kunnen zeggen dat ik veelbelovend ben.

HP/DE TIJD
HP/De Tijd heeft een nieuwe hoofdredacteur, wat natuurlijk mooi is, maar ook een beetje vervelend, want nu moet ik me opnieuw bewijzen. Geen lang artikel van mij dus, deze maand. Wel een kortje, een voorbeschouwing op het festivalseizoen. Koop dat blad met je geld.

HP/DE SITE
Ik schreef weer een aantal columns/stukkies/blogjes.

Internationale Vrouwendag en waarom er zo weinig vrouwelijke rappers zijn
Ik wilde hier zeggen dat de oorzaak van sekse-ongelijkheid niet per se te maken heeft met al dan niet onbewuste mannelijke onwil, zoals bepaalde denkers menen. Ik weet niet zo goed of ik daarin geslaagd ben. Dat is het probleem met die stukkies. Je moet iets te zeggen hebben, het zo inpakken dat het spraakmakend en/of actueel is (anders leest niemand het) en dat het liefst in een paar uurtjes neertikken. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer.

De Pinkpop Persconferentie en de wolken van Jan Smeets
Verslagje van/beschouwing op de Pinkpop Persconferentie. Met wijze levensles in de intro, speciaal voor liefhebbers van wijze levenslessen in intro’s.

Verzoek: meer stembureaus in de natuur
Rustig kabbelend verhaaltje over een dag in de bomentuin. Die titel is bedoeld om meer lezers te trekken (het artikel werd geplaatst op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen). In werkelijkheid gaat het over een ekster en een Chinees.

De gedode overvallers en het onderbuikgevoel – een verhaal
Zeer kort verhaal n.a.v. Deurne. Hier ga ik nog een keer een verbeterde versie van schrijven voor in mijn nog te verschijnen verhalenbundel. Zie verderop. Frappant: ik werd vanwege deze column uitgemaakt voor onder meer racist en collaborateur. Het werd me niet duidelijk met wie ik collaboreerde. Ik vroeg me af: wat bezielt mensen?

EN VERDER
Voor de voortreffelijke website klaasknooihuizen.nl schreef ik een soort essay over Schwarzkopf Anti-roosshampoo met zinkpyrithione. Lees het hier.

Ook: een nieuwe rubriek. Hij heet ‘5 minuten’ en het wordt een wekelijks gebeuren. Alle delen (op moment van schrijven is dat 1 deel) vind je hier.

En: in juni (exacte datum volgt) zal ik een kort verhaal voorlezen bij Perdu in Amsterdam. Dat wordt de aftrap van iets groots. Een debuut, op papier, bij een uitgever. Dat is althans de bedoeling. Ik weet dat de halve wereld bezig is met het schrijven van een roman en dat zou een goede reden zijn om het niet te doen, maar ik doe het toch. Fuck de halve wereld. Minstens de halve. Het wordt trouwens geen roman maar een verhalenbundel. Dat vind ik gaver. Uitgevers kunnen mij mailen met offers die ik niet kan refusen. Later meer. Tot later.