5 minuten #14 – Drie keer Utrecht

Dit is een stukje van Utrecht (een stad)

Dit is een stukje van Utrecht (een stad)

In vier dagen tijd was ik drie keer in Utrecht. Niet dat ik verliefd ben of zo, het kwam toevallig zo uit.

De eerste keer was voor het openingsfeest van TivoliVredenburg. Ik kwam voor het gebouw, niet voor de optredens. Ze hebben vijf zalen, waaronder een grote zaal die Ronda heet en een ronde zaal die Grote Zaal heet. De Ronda was mijn favoriet. Er kunnen 1800 mensen in, maar het voelt als 1000. Dat is goed. Hoe intiemer een concert, hoe beter.

Het gebouw zelf was ook heel erg mooi en ruim en je had een prachtig uitzicht. Het enige vreemde waren de roltrappen. Zodra je door de klapdeuren komt sta je voor je gevoel midden in de V&D. De V&D is niet mijn favoriete winkel, moet je weten. Dat is de Dirk al.

De tweede keer ging ik plaatjes draaien bij Traams en Girl Band met het befaamde dj-duo Danskaput. Dat is leuk om te doen, al heb ik het idee dat niemand echt luistert.

De derde keer ging ik naar een band die mij gevraagd hadden om zijn persbiografie te schrijven. Dat is een A4’tje met wat info, zodat programmeurs en journalisten weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Ik kwam die avond twee mensen tegen uit het dorp waar ik opgroeide (Westerbork). Hoe groot is die kans? (klein)

Op de terugweg las ik een blaadje van Hivos, een goed doel waaraan ik ooit een keer tientje gaf omdat een vriendelijke jongen op het Kwakoefestival me daartoe overhaalde. Sindsdien krijg ik dat blad van ze thuisgestuurd. Mijn tientje is opgegaan aan frankeerkosten, terwijl het voor arme mensen bedoeld was.

In het blad stond een artikel over Albert Heijn. Daar verkopen ze tegenwoordig ‘eerlijke rozen’ en dat was voor Hivos genoeg reden om te zeggen dat Albert Heijn fantastisch is. Onzin natuurlijk, ze verkopen daar nog steeds enorm veel oneerlijke producten. Slimme marketing van Albert Heijn, dat wel.

Bij station Bijlmer Arena stapten allemaal jonge meisjes in de trein die net van One Direction kwamen. Ze hadden op hun armen met benzinestift ‘One Direction’ geschreven en in hun haar en om hun hals hingen oranje accessoires. Superschattig. Ik was de Albert Heijn direct vergeten.

Utrecht dus. Je maakt er wat mee.

TOELICHTING
Vandaag is er geen toelichting.

Dit was 5 minuten, een wekelijks bericht, getikt in vijf minuten.