5 minuten #45 – Twee kleine nagelschaartjes en een grote

nagelsOp mijn bureau liggen drie nagelschaartjes. Twee kleine en een grote. Die grote is denk ik speciaal voor je grote teen. Ik gebruik hem daar niet voor. Ik gebruik hem in het geheel niet. Ik gebruik alleen de kleinen. Allebei de kleine, ze zijn hetzelfde, d.w.z. ik merk geen verschil.

Ik weet niet wat ik met drie nagelschaartjes moet. Ik weet ook niet waarom ik er drie heb. Hoe zijn ze hier gekomen? Misschien stamt het uit de tijd dat ik samenwoonde, dat we allebei een klein nagelschaartje inbrachten en dat mijn huisgenoot hem niet meeverhuisde toen hij me verliet voor een ander.

Die grote is een groter raadsel. Die heb ik nog geen jaar. Hij was er gewoon ineens, als een verkoudheid die nooit meer over gaat.

Vroeger, bij mijn ouders thuis, knipten we onze nagels in de woonkamer. We waren een net gezin, daar niet van, maar in nagels knippen zagen we geen bezwaar. Bij een vriendje moesten ze het buiten doen. Ik dacht dat dat vanwege de wegspringende nagels was, niet omdat het onsmakelijk was.

In GTST had Laura Alberts ooit een relatie met Tessel. Dat was in haar lesbische periode. Die vrouwen hielden wilde feesten, vol geëxperimenteer met seks en pillen. Op een gegeven kregen Laura en Tessel ruzie. Tessel verweet Laura dat ze in de huiskamer haar teennagels knipte.

Sindsdien doe ik het alleen als niemand kijkt.

TOELICHTING
Het tegenovergestelde gebeurt met aardappelschilmesjes, dat worden er juist steeds minder. Dat komt vermoedelijk doordat je het mesje niet meer ziet tussen de schillen en dan de hele reutemeteut in een klap in de vuilnisbak kiepert.

Ik heb wel eens gehoord dat die mesjes een probleem zijn in de vuilverbrandingsovens, omdat ze niet branden. Over kauwgom heb ik dat ook eens gehoord. Ze maken me van alles wijs tegenwoordig. Vroeger ook al trouwens. Wat dat betreft is er niets veranderd.

GTST kijk ik nooit meer. Het was heel stom, maar ook best interessant. Ze kozen er bewust voor om Laura eenmalig een relatie met een vrouw te laten krijgen, in plaats van een andere vrouw de serie in te schrijven die sowieso op vrouwen valt. In GTST duurt een relatie namelijk hooguit een half jaar en ze hebben ruimte ongeveer twintig personages. Het zou statistisch onlogisch zijn als daar vijf lesbiennes tussen zaten.

Ze wilden ook een keer iets doen met hiv. Anita Dendermonde was de lul. Ze kreeg het bij een ongeluk, toen ze een gewond meisje uit een brandend gebouw sleepte en zelf een bloedende wond op haar hand had. Een van de schrijvers zei dat ze het niemand aan wilden doen om besmet te raken door onveilige seks. Dat was bij Koffietijd of zo’n soort programma. Ik vond daar wat van.

Verder vroeg ik me af hoe het met Gillette gaat, nu iedereen zijn baard laat staan.