5 minuten #62 – De verbouwing van de sportschool

meisje sportschool telefoonMail van mijn sportschool. Meestal delete ik die dingen meteen. Ze sturen tips over hoe je kunt afvallen en hoe je in tien dagen fit wordt voor de wintersport. Of dat je met korting spullen kunt kopen van merken die ik niet ken en die zelfs met die korting nog altijd duurder zijn dan dezelfde spullen van andere merken, spullen die ik trouwens toch al niet hoefde te hebben, al waren ze gratis. Ik hoef ook niet af te vallen en ik ga ook niet op wintersport. Veel te koud.

Deze mail had de titel ‘Wij werken aan uw club!’ Bijna had ik hem verwijderd zonder te lezen, maar toen begreep ik dat het mogelijk over een verbouwing zou gaan, met alle gewijzigde openingstijden van dien. Dat leek me handig om te weten, want straks sta je voor een dichte deur en dat is zonde.

Het werkt ongeveer zo: ze hebben iemand in dienst, iemand die communicatie gestudeerd heeft, en die verveelt zich de hele dag want die mailtjes krijg je hooguit een keer per week. Zo iemand wordt creatief en verzint kekke titels, wat alleen maar verwarrend is. Zeg gewoon: de sportschool wordt verbouwd dus lees dit even.

De sportschool wordt trouwens niet verbouwd, althans niet rigoureus. Alleen de doucheruimtes krijgen nieuwe tegels. Daarom zijn er nooddouches, maar niet zo veel. Om het leed te verzachten krijg je gratis koffie. Terwijl dat na het sporten wel het laatste is waar je zin in hebt.

Eerst verbouwen ze de mannenkleedkamer en dan die van de vrouwen. De vrouwen mogen dan tijdelijk in de net verbouwde mannenkleedkamer en de mannen moeten nog steeds naar de nooddouches, omdat de werklieden allemaal man zijn en die kunnen niet tussen de omkledende vrouwen werken.

TOELICHTING
Ik snap niet waarom ze voor de vrouwenkleedkamers geen vrouwelijke werklieden zoeken. Nou ja, ik snap het natuurlijk best; daar zijn er te weinig van. Iedereen zeurt altijd over het tekort aan vrouwen aan de top, maar over het tekort aan vrouwelijke werklieden hoor je nooit iemand.

Vrouwen hebben geen last van de verbouwing, maar ze krijgen wel gratis koffie. Daar hebben ze nog zin in ook, want de meerderheid sport niet echt. Ze zitten vooral met hun telefoon te spelen en met elkaar te ouwehoeren.
Dan zeggen ze dingen als: Ik snap er niets van, ik kom hier twee keer per week en ik val maar niet af.
En dan zegt de ander: Ik snap het ook niet, kom, we gaan koffie drinken, dat is gratis.

En wij maar zweten. En tegels kitten.

EPILOOG
De meeste mannen aan de top zijn natuurlijk ook niet helemaal pluis.
Ik heb nog nooit een tegel gekit.

Vind je dit leuk en wil je nooit een bericht missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. De titels corresponderen met de inhoud, dat beloof ik. Wie zich in juni inschrijft krijgt een exclusief verhaal waar je u tegen zegt.