5 minuten #46 – verkouden en genomineerd

legorapperIk ben verkouden. Dat is op zich geen opzienbarend gegeven, ware het niet dat ik half januari een volle week ziek was. Ik ben (was) niet vaak ziek en als het gebeurde dan gaf dat altijd de garantie dat ik het de komende, pak hem beet, zes maanden niet nog eens werd, katers uitgezonderd.

Hoe kan dit? Pech? Misschien. Maar ik vrees iets anders. Ik vrees dat ik een zwakker gestel heb dan vroeger, omdat ik ouder ben geworden. Ik ben 34, oud is anders, maar de tijden dat je drie dagen lang carnaval kon vieren en de dag erna fris weer in de collegezaal zat, die zijn voorbij, en niet alleen omdat ik niet meer studeer. Eén dagje vierde ik carnaval. Ik sliep op een onverwarmde zolder waar mijn neus bijna bevroor, dat kan er mee te maken hebben, maar toch, één dagje carnaval en ik ben verkouden. Ik vind het niet normaal.

Behalve verkouden ben ik genomineerd. Voor de titel Blogger des Vaderlands om precies te zijn. Blijkbaar heeft iemand die deze stukjes leest mij voorgedragen. Een wijze commissie van twintig blogkenners heeft vervolgens besloten dat ik in de finale sta.

Ik zie mezelf niet echt als een blogger. Laat staan als Blogger des Vaderlands. Dat moet ik ook helemaal niet worden natuurlijk. Stel je voor, dan zou ik de belangen van alle bloggers van dit vaderland moeten vertegenwoordigen en dan kom ik op tv bij Eva Jinek (terwijl ik bang voor haar ben) en bij Matthijs van Nieuwkerk (idem) en dan moet ik meedoen aan De Slimste Mens en dan komt er een muziekvraag en die weet ik dan niet en dan kan ik niet meer over straat zonder in elkaar geslagen te worden door gemene jongens.

TOELICHTING
Ik ben vaker verkouden dan genomineerd. Toch begon ik dit stukje met mijn verkoudheid. Die zit blijkbaar dieper, of eigenlijk juist meer aan de oppervlakte. Ik kom net van buiten, ik had gefietst en het snot liep in polonaise uit mijn neus, vandaar dat ik eraan dacht.

Zouden er mensen zijn die vaker genomineerd worden dan verkouden? Misschien schrijvers, muzikanten en actrices die in landen wonen waar heel veel prijzen worden uitgereikt en die ook internationaal bekend zijn en die niet alleen heel goed zijn maar ook populair, want dan maken ze kans op nominaties voor publieksprijzen. En dan nog moeten ze niet te vaak verkouden zijn. Zou Kanye West veel sinaasappels eten?

Ik vind Kanye West overigens helemaal niet ‘heel goed’. Eerder heel slecht. Daarin sta ik vrijwel alleen, zelfs mensen die ik veel verstand toedicht en daarom hoog heb zitten, zeggen dat Kanye West goed is. Het zal wel, ik zal een blinde vlek op mijn oorschelp hebben, daar doe je niks aan. Maar Kanye West is lekker niet genomineerd voor de titel Blogger des Vaderlands.