5 minuten #57 – legaliseer iets

fucking zeeIk fietste per ongeluk lang het Museumplein in de stad Amsterdam (waar ik woon) en daar hadden ze laserlampen opgesteld die op ongeveer twee meter hoogte een blauw licht over het plein schenen. Het was helemaal niet mooi, het waren dezelfde laserlampen als die je in discotheken ziet waar je eigenlijk niet meer naartoe wil en waar je dus ook nooit komt, tenzij je in een stad bent waar je de weg niet kent. Dan wil het nog wel eens misgaan. Wat doe ik hier, denk je dan, maar toch blijf je en ga je heel veel drinken (wat in dat soort tenten ook nog eens bizar duur is), terwijl je weet dat je er de dag erna spijt van gaat hebben en die spijt blijkt altijd nog erger dan je verwachtte.

Toch was het superdruk op het Museumplein. Vrijwel iedereen die er was maakte foto’s dus deed ik dat ook maar, zie foto. Stom, hè? En dat moet dan de zee voorstellen. Vind je het gek dat ze elkaar overhoop knallen in deze stad?

Nee hoor, dat heeft hier natuurlijk helemaal niets mee te maken. Dat komt door de drugs. Dat gebruiken de mensen graag maar dat mag niet en daarom moet je het bij criminelen kopen die het weer van andere criminelen kopen. Er gaat heel veel geld in om en soms vergeet iemand te betalen of er raakt iets kwijt of weet ik precies wat er fout gaat, maar er gaat iets fout en dan krijgen ze ruzie en dan schieten ze elkaars koppen eraf en soms per ongeluk ook iemand anders’ kop.

En dan vraagt Rob Trip zich op het journaal af wat je eraan kunt doen en dan komt er niet echt een antwoord, behalve ‘meer politie inzetten’, terwijl je ook alle drugs kunt legaliseren. Dat is de enige oplossing en dat weet iedereen heus wel. We zijn daar allemaal bij gebaat, behalve criminelen en conservatieve politici, wat je je doet afvragen of dat misschien dezelfde mensen zijn.

TOELICHTING
Zo zit het. En kom niet met dat verhaal van ‘drugs is slecht’, want in de eerste plaats moet het zijn: drugs zijn slecht en als je xtc of coke met mate gebruikt is er vrij weinig aan de hand. Je hebt natuurlijk altijd van die types die zichzelf niet in de hand hebben en doodgaan, maar dat risico bestaat ook nu drugs illegaal zijn, want je komt er toch wel aan.

Als je toch vindt dat drugs illegaal moeten blijven, dan moet je ook vinden dat snoep en chips en McDonald’s verboden moeten worden want daar gaan ook heel veel mensen dood aan. Het is trouwens maar de vraag of dat erg is. Je gaat weliswaar eerder dood, maar dan heb je wel heel je leven lekker veel gegeten.

En het Museumplein is eigenlijk een grasveld.