Nieuws augustus 2014 tot en met januari 2015

Stukje nieuwsvoorziening maar weer eens. Het was een tijdje geleden, dat geef ik toe, ruiterlijk zelfs, maar vergeet niet dat er tijden waren waarin vijf maanden helemaal niet zo lang was, qua achterlopen op het nieuws. En zo spannend is het allemaal niet natuurlijk. Maar wel een beetje.

OOR
Omdat Herman Brusselmans niet leuk genoeg was (en vermoedelijk te duur) heb ik per januari zijn column overgenomen. Het leuke is dat OOR sinds precies dat moment ook te lezen is op Blendle, dus nu hoef je niet naar de winkel. Lees hier de eerste.
Verder schreef ik een zootje interviews, o.a. met Henny Vrienten en Panda Bear (Blendle) en allemaal recensies die soms gewoon gratis online staan (Viet Cong, Panda Bear, Run The Jewels, Ting Tings, Eurosonic, Eurosonic 2, Noorderslag)

A.L. SNIJDERSPRIJS
Ik schreef twee ZKV’s (zeer korte verhalen, voor wie het liever voluit zegt) en stuurde die in voor de A.L. Snijdersprijs. Ze kwamen allebei op de longlist maar ik won niet. Wel kwam een van die verhalen in een boekje met de beste inzendingen en over dat boekje schreef Het Parool: ‘Mooie zin uit het ZKV van de man met de onverwoestbare naam Klaas Knooihuizen: ‘Ik was verkouden, maar zag aan haar tanden dat ze naar sigaretten rook.’ Je leest mijn inzendingen hier en hier.

HP/DE TIJD
Ladinkje columns online. Lees ze hier op volgorde van nieuw naar oud.

NIEUWE REVU
Stukje over de toen nieuwe plaat van D’Angelo, waarin ik probeer uit te zoeken wat iedereen toch zo goed vindt aan die man. Spoiler: ik kom er niet achter. Vreselijke muziek. Hier op Blendle.

POPRONDE
Ik werd gevraagd of ik mee wil helpen bands te selecteren voor de Popronde en dat wilde ik wel, dus nu heb ik nog meer macht dan ik al had.

C MAGAZINE
Dit is een nieuw boekje van CJP, een soort NCRV-gids maar dan over cultuur i.p.v. televisie. Ik interviewde vijf jonge kunstenaars, te weten Pink Oculus, Michel ten Horn, Nanne Meulendijks, Sofie Winterson en Thomas Spijkerman. Je kunt dat boekje gratis ophalen op leuke plekken in leuke steden en Utrecht en het staat online.

EN VERDER
In december schreef ik twee korte verhalen. Eentje voor Torpedo Magazine, dat kun je hier lezen. De andere droeg ik voor in een of andere kroeg in Amsterdam. Dat was leuk, dat ga ik vaker doen, maar ik weet nog niet hoe vaak. Je kunt het hier lezen.